Steinels svarte i Norra Tornen

Foto: OMA/Oscar Properties
FOTO: OMA/OSCAR PROPERTIES 

 

Norra Tornen er to skyskrapere i den nordvestre delen av Vasastaden i Stockholm. Tvillingtårnene ble tegnet av nederlandske Office for Metropolitan Architecture, forkortet OMA, og de er henholdsvis 120 og 104 meter høye. Tårnene inneholder totalt 330 leiligheter, fra den minste ett-romsleiligheten på 44 kvm til takleiligheten på 270 kvm. I underetasjene befinner det seg forretninger.

For lysstyring i de allmenne lokalene falt valget på Steinels sensorer. Steinel har blant annet spesielle sensorer egnet for korridorer, og Control Pro HF Dual ble brukt i korridorer og mellomganger. Sensorene har blitt lakkert svarte for å kunne smelte inn i omgivelsene. Prosjektering av lysstyringen er utført av BEAB Elkonsulter AB og el-installatør Ellinjen i Stockholm.


Bevegelsessensor Control Pro HF DUAL er en sensor egnet for bruk i korridorer, kulvert og kjøreområder i parkeringshus, i tillegg til lagerganger med maks. monteringshøyde på 5 meter. Overvåkingsområdet er 20 x 3 meter med rask og nøyaktig bevegelsesdetektering av gående personer, biler, trucker osv. ved en monteringshøyde på 2,5-3,5 meter. Control Pro HF DUAL har to vinklede HF-sensorer som overvåker et område på 10 x 3 meter i begge retninger. En stor fordel med HF-sensoren er at den reagerer på bevegelse fra mennesker, biler, trucker, dører, garasjeporter osv. Les mer om Control Pro HF DUAL »