Tilstedeværelsessensor DALI PLUS

Enkel DALI-installasjon – selv ved kompleks lysstyring | DALI Plus-sensoren behøver bare én DALI-slynge ut til samtlige armaturer, noe som gir en enkel og kostnadseffektiv installasjon.

Man kan koble til opptil 64 armaturer, som takket være Steinels DALI Plus-sensorer automatisk tildeles en adresse. Det er mulig å dele armaturene inn i tre ulike belysningsgrupper med individuell styring av hver gruppe.

Dessuten finnes det i tillegg en potensialfri reléutgang som kan kobles til HVAC eller en armaturgruppe for av/på. På sensoren finnes det fire innganger for brytere. 

LES MER OM DALI PLUS
Tilstedeværelsessensor DALI Plus
DALI Plus, infällt, med WAGO WINSTA® snabbkoppling, kabellängd 2 m, helautomatisk

Behøver man å utvide sensorens dekningsområde, kobler man slave-sensorer direkte på DALI-slyngen. For interaksjon med nærliggende områder, såkalt nabosone-funksjon, kobler man på to eller flere DALI Plus-sensorer via en styrekabel til utgang P.

Vi kan tilby DALI Plus i prosjekttilpassede versjoner med forhåndsmontert WAGO WINSTA® hurtigkoblingskontakt.

Kontakt oss gjerne dersom du behøver andre versjoner med forhåndsmontert WAGO WINSTA eller annen kabellengde.

KONTAKT OSS

FAQ

Nei, programvaren er gratis å laste ned for både Android og iPhone/iPad.

 

Du trenger fjernkontrollen Smart Remote (1478614), som via Bluetooth kobles til telefonen eller nettbrettet.

 

Ikke programmert sensor; all tilkoblet belysning tenne automatisk når man kommer inn i rommet. Om man har koblet til brytere så fungerer dimming på alle armaturer, såkalt broadcast-funksjon.

 

Ja, gjennom å koble sammen to DALI Plus med sensor via P-tilkoblingen. De kan da samarbeide, og en sensor kan sende informasjon at et nærliggende rom eller område skal være tent med grunnlys.

 

Etter at siste bevegelse er detektert og etterlystiden har utløpt (>15 min) starter grunnlyset. Grunnlyset slukkes dersom sensoren ikke detekterer bevegelse innen 30 minutter etter at grunnlyset har startet. Når sensoren detekterer bevegelse begynner hele syklusen på nytt.

 

Ja. Velg inntil 3 grupper eller bare én enkelt gruppe.

 

Nei! Det finnes en innstilling i appen der man stiller startverdien fra 50-100 %, før den deretter begynner lysreguleringen. Så selv om man slukker på 10 %, vil gruppen starte på den verdien som er innstilt, mellom 50-100 %.

 

Ingen omprogrammering kreves, men man må kople se på fjernkontrollen og registrere «ny lampe» i appen. Resten fikser appen.

 

Det hender at teknologien slår seg vrang. Her er fire grunnleggende steg for feilsøking av problemer. Les feilsøkingguiden DALI.

 

Tilstedeværelsessensor
DALI Plus
Innfelt

Tilstedeværelsessensor
DALI Plus
utenpåliggende

Tilstedeværelsessensor DALI Plus, innfelt
Helautomatisk
WAGO WINSTA

Tilstedeværelsessensor DALI Plus, Innfelt
1 DALI
WAGO WINSTA

Tilstedeværelsessensor DALI Plus, Innfelt
2 DALI
WAGO WINSTA

Tilstedeværelsessensor DALI Plus, Innfelt
1 DALI+1 PF
WAGO WINSTA

Tilstedeværelsessensor DALI Plus, Innfelt
3 DALI+1 PF
WAGO WINSTA

Fjernkontroll
Smart Remote

Beskyttelsesgitter
Control Pro-serien

Tilstedeværelsessensor DALI Plus
Tilstedeværelsessensor DALI Plus
Tilstedeværelsessensor DALI Plus

Tilstedeværelse | DALI Plus sensoren har intet mindre enn fire pyrosensorer som registrerer omgivelsene. I kombinasjon med Steinels unike HD-linse gir dette en uovertruffen og veldig sikker tilstedeværelsesdeteksjon.

 

Rekkevidde | Sensorens overvåkningsområde er kvadratisk, og kan enkelt reduseres ved behov. Takket være det kvadratiske overvåkningsområdet kan kontorer og kontorlokaler enkelt deles inn i soner uten at sensorens overvåkningsområde overlapper hverandre.

 

Følsomhet | En annen fordel med DALI Plus sensoren er at man i appen kan redusere sensorens følsomhet, dvs at sensoren trenger flere bevegelser for å reagere. En nyttig funksjon hvis sensoren f.eks er montert for nær ventilasjon, som et vidu der luften noen ganger kan forstyrre sensoren til å utløse tilstedeværelse.

Enkelt med nabosonefunksjon

I kontorslandskap, parkeringshus, industrihaller og andre større lokaler gir det en trygghet med lysstyring av nærliggende områder. Styring av nærliggende områder, såkalt nabosonefunksjon, er veldig enkelt med DALI Plus sensoren.

To eller flere DALI Plus sensorer kobles sammen via en styrekabel og kan sånn sett kommunisere over flere soner. Det er ikke nødvendig å benytte ekstra moduler eller spesielle aktuatorer.

Dersom noen befinner seg i sone A, men ingen oppholder seg i sone B, C eller D kan lyset dimmes til ønsket nivå i disse sonene, for eksempel 30% av full effekt.

Prinsippet for styring av nabosoner

Sensorene kobles sammen via utgang P (se koblingsskjema). Et annet bruksområde for lysstyring av nabosoner er korridorer og industrilokaler.

Stor frihet

Med tre DALI-kanaler og en ekstra potensialfri reléutgang kan man konfigurere klasserom, møterom og andre større lokaler i henhold til alle moderne krav til et energi- og kostnadseffektiv anlegg. Brytere kan kobles til hver belysningsgruppe, totalt tre DALI-grupper, pluss én for den potensialfrie reléutgangen.

I henhold til amerikansk standard for maksimal energibesparelse kan sensoren ved helautomatisk tenning innstilles slik at lyset ikke tennes ved full effekt når noen kommmer inn i rommet. Lysnivået kan siden justeres manuelt med bryter til ønsket lysnivå.

Prinsippet for styring av nabosoner

Sensorene kobles sammen via utgang P (se koblingsskjema). Et annet bruksområde for lysstyring av nabosoner er korridorer og industrilokaler.

Alle armaturer og DALI Plus sensorer kobles til DALI-bus. Sensoren håndterer all adressering. Benytt den ekstra potensialfrie reléutgangen til f.eks HVAC eller Cut-Off.

Smart Remote

Du kan enkelt konfigurere DALI Plus-sensoren med en smarttelefon. Kommunikasjonen med sensoren er også toveis, noe som betyr at du kan lese av sensorkonfigurasjonen for å sjekke innstillingene.

Appen er svært brukervennlig, selv avanserte funksjoner som forskjellige scenarier, konstantlys og nærliggende soner kan raskt og enkelt konfigureres. Appen er tilgjengelig for både iOS og Android.

LES MER OM SMART REMOTE
Fjernkontroll Smart Remote
google play
App store