95 prosent energibesparelse i Köln

95 procent energibesparing i Köln

Da parkeringshuset i Köln ble renovert, ble all belysning byttet ut og erstattet med sensorstyrte LED-armaturer fra Steinel. Resultatet ble en reduksjon i driftskostnadene med 94,4 %.

I parkeringshuset i Köln sto lyset på hele døgnet, året rundt. Armaturene var av eldre modell. De slukte strøm med miljøfarlig kvikksølv og svak konstant flimring. Slik hadde det vært siden 1982 da parkeringshuset ble bygd.

I sammenheng med at garasjen ble renovert, ble all belysning byttet ut mot ny, sensorstyrt garasjearmatur fra Steinel. For å kunne regne ut hvor lang tid det ville ta å tjene inn investeringen utførte eiendomseieren grundige målinger både før og etter renoveringen.

Lysere, tryggere og billigere

Resultatet ble over all forventning. Driftskostnadene ble redusert med 94,4 %, samtidig som garasjen ble 30 % lysere enn tidligere. Dette har medført at besøkende opplever parkeringshuset som både tryggere og mer imøtekommende etter renoveringen.

I tillegg har det blitt lettere å parkere biler ved at lyset er bedre. Målingene viste også at investeringen ville tjenes inn på mindre enn 24 måneder.

Før- og etterbilde fra byttet til Steinels Connect serie 5100

Før- og etterbilde fra byttet til Steinels Connect serie 5100

Før- og etterbilde fra byttet til Steinels Connect serie 5100

Connect serie 5100 – til garasjer og røffe miljøer

Armaturene som ble installert i garasjen i Köln er Steinels Connect serie 5100. Dette er kapslede sensorarmaturer med LED og den nyeste teknologien.

– Ikke bare ble vi imponert over hvor lett det var å installere Connect 5100, vi falt også for teknologien – muligheten for å kunne stille inn alle verdiene helt nøyaktig, sier Carsten Busch fra el-installatøren Busche Elektroanlagen eK i Köln, som tok seg av installasjonen.

– Teknologien gir oss nå mulighet for å stille inn nøyaktig det som må til for å optimalisere lysstyringen, slik at vi hele tiden maksimerer energibesparelsen.

TIL CONNECT 5100
Carsten Busch

Carsten Busch

95 prosent energibesparelse i Köln

Pålitelig analyse

Måleinstrumentet PROLog fra STEINEL bestemmer spesifikke besparelsespotensialer i energi-, belysnings- og servicekostnader samt CO2-utslipp basert på brukeradferd og lysforholdene på stedet.

Enkel montering og installasjon

Alle armaturene er enkle å sette i drift og stilles inn med Steinel Connect-appen. Dette er svært praktisk – du kan gjenbruke eksisterende borehull og kabler.

Fleksibelt nettverk

Connect 5100-armaturer kan kobles sammen, grupperes og programmeres på en energieffektiv måte via Steinel-appen. De kommuniserer via Bluetooth-mesh, noe som gjør at det hverken er behov for WiFi eller ekstra kabeltrekking.

Programmeres med mobilapp

Armaturene kommuniserer med hverandre via Bluetooth Mesh og programmeres enkelt via en app som du laster ned gratis til mobiltelefonen. Smart programmering styrer armaturene gruppevis og sørger for at lyset kun tennes ved behov.

Det er enkelt å programmere hvor lenge du vil at lyset skal være tent etter at siste person har forlatt garasjen, og med hvilken lysstyrke. Ved smart programmering kan du oppnå en energibesparelse på opptil 95 prosent.

95 procent energibesparing i Köln

Kilde: https://www.steinel.de/de/Lights-Sensors/Anwendungen/Themen/Referenzen/Referenz-Tiefgarage-Koeln/

På grunn av endringer i RoHS-direktivet, vil lysrør (T5, T8), kompaktlysrør og sirkellysrør for generell belysning fases ut i løpet av 2023. Kontakt oss for å få hjelp til å bytte ut belysningen.

95 prosent energibesparelse i Köln

95 prosent energibesparelse i Köln Da parkeringshuset i Köln ble renovert, ble all belysning byttet ut og erstattet med sensorstyrte LED-armaturer fra Steinel. Resultatet ble en reduksjon i driftskostnadene med 94,4 %. I parkeringshuset i Köln sto lyset på hele døgnet, året rundt. Armaturene var av eldre modell. De slukte strøm med miljøfarlig kvikksølv og […]