Borettslaget Fossumsletta i Oslo, Norge

Borettslaget Fossumsletta i Oslo, Norge

Høsten 2019 sto borettslaget Fossumsletta frem i et nytt lys. Det var nemlig da beslutningen ble tatt om å skifte ut all innendørs belysning i fellesområdene. Reaksjonene blant beboerne vitner om at resultatet ble over all forventning. De har rett og slett fått en tryggere tilværelse i husene samt lavere energikostnader. Borettslaget Fossumsletta ligger nordøst i Oslo, i rolige omgivelser i Stovner bydel.

Borettslaget Fossumsletta består av 11 hus med totalt 387 leiligheter, og ble bygget i årene 1969-71. Husene er veldig godt vedlikeholdt, og de har i dag avtale med firmaer for servicetjenester, men har i tillegg egenansatt vaktmester som tar seg av vedlikehold på hele området.

LED-armaturene gir en energi- besparelse på opptil 80 %

Steinar Børstad, varamedlem og tekniske spesialist, forteller at den gamle belysningen var blitt dårligere på alle måter og hadde gjort sitt. Styret fikk derfor oppdraget med å undersøke hvilke alternativer av LED-belysning på markedet som var best egnet. ”Man fant frem til fire ulike typer LED-lysarmaturer som er egnet i trappehus”, forteller Steinar. Han forteller videre at styret etterhvert kom frem til at Steinels produkt var det mest lønnsomme valget på lang sikt med tanke på kvalitet og holdbarhet, i tillegg til det unike dekorlyset.

En av fordelene ved belysningsprodjektet er selvfølgelig at jo mindre lampene er tent, jo mindre energi forbrukes, som igjen fører til både kostnadsmessige og miljømessige besparelser. De gamle lysrør-armaturene var alltid tent og forbrukte en mengde unødvendig energi.

De nye tilstedeværelsesstyrte LED-armaturene gir en energi- besparelse på opptil 80 %. Omregnet i penger betyr dette en besparelse på flere titusener av kroner i året for borettslaget, bare på energikostnaden. ”Med de gamle armaturene var det uendelige innkjøp av lysrør og reparasjonsarbeider for vaktmesterne. Det slipper vi nå”, sier Steinar.

«Effekten og lyset fra disse er fantastisk»

I selve trappehuset valgte man Steinels R10-armaturer i taket, og disse integreres fint inn i miljøet med sitt smekre design og et unikt indirekte lys via lysslisser på oversiden av armaturen. Effekten og lyset fra disse er fantastisk, i følge Steinar.

Tom Kristiansen, som er selger for Vilan, visste selvfølgelig dette fra tidligere installasjoner med gode resultater. Til tross for sin tekniske fullkommenhet med alle funksjoner og innovasjoner, er denne armaturen veldig enkel å stille inn etter ønsket behov, takket være en app som gjør at man kan koble armaturene til mobiltelefonen sin.

Daglig leder Per Brudevold hos Brudevold Elektro AS har hatt god erfaring med Steinel-armaturer. Han er fornøyd med løsningen for Fossumsletta BL, og sier: ”Det er utfordrende å presentere en løsning som vi vet er trygg, funksjonell og varig, men som ikke fremstår som rimeligst for kunden. Her fikk vi vist et par alternativer, hvor kunden selv fikk se løsningen i forhold til sine behov. Prisforskjellen i kjøpsøyeblikket blir ikke så viktig når man skal leve med investeringen i mange år fremover.” Brudevold fremhever lampenes funksjoner, som gjør at de egner seg i ulike miljøer. Steinel tilbyr ulike produkt-serier med ulike kvaliteter og egenskaper. For installatører er det viktig med rask og enkel montering og innstilling, og få feilsituasjoner.


Connect serie R er en ny serie av tak- og veggplafonder fra Steinel. Serien består av sensorarmaturer og slavearmaturer i tre ulike størrelser, som finnes med rund eller kvadratisk kuppel. Lysbildet blir jevnt og behagelig takket være kombinasjonen av direkte og indirekte lys. Det indirekte lyset skapes via lysriller på armaturens overside, som gir et slepelys i taket. Med et slankt design og mange innstillingsmuligheter, er R-serien det perfekte valget for trappehus og moderne kontorområder.

Les mer om Connect R-serien »


 

Borettslaget Fossumsletta i Oslo, Norge

Høsten 2019 sto borettslaget Fossumsletta frem i et nytt lys. Det var nemlig da beslutningen ble tatt om å skifte ut all innendørs belysning i fellesområdene. Reaksjonene blant beboerne vitner om at resultatet ble over all forventning. De har rett og slett fått en tryggere tilværelse i husene samt lavere energikostnader.