Borettslaget Etterstadskroken i Oslo

Borettslaget Etterstadskroken i Oslo

Sameiet Etterstadskroken 5 ligger i et trivelig og rolig område rett øst for Oslo sentrum. Sameiet består av én bygning med 60 leiligheter, fordelt på syv etasjer. Blokka ble tegnet av arkitektfirmaet EGGArkitekter AS, og sto ferdig i 2002.

Etter 17 år hadde den gamle belysningen med lysrør-armaturer gjort sitt, etter å ha vært tent 24 timer i døgnet året rundt. Ledere i sameiet undersøkte markedet for å finne en mer moderne og energieffektiv løsningen enn de tradisjonelle lysrør-armaturene.   

Brf Etterstadskroken trapphus

Bluetooth-kommunikasjon for å kunne skape behagelig belysning

I løpet av 2019 ble all gammel belysning i trappehus og korridorer byttet ut med Steinels armatur R20. Disse er koblet sammen i grupper via Bluetooth-kommunikasjon for å kunne skape en trygg og behagelig belysning. Armaturene har også integrert skumringsrelé, bevegelsessensorer og moderne LED-lyskilder, som innebærer lave drifts- og energikostnader. Som en ekstra trygghet har armaturene utenfor heisene og i trappehuset en nødlys-modul som gjør at armaturen gir orienteringslys i 3 timer ved strømbrudd.

Energibesparelse på mer enn 80 %

At resultatet ble vellykket, fremgår av alle positive tilbakemeldinger fra beboerne som har fått betydelig lysere og hyggeligere trappeoppganger og korridorer. Dessuten har byttet av gamle armaturer til moderne sensorstyrte armaturer gitt en energibesparelse på mer enn 80 %.     


Connect R-serien er en ny serie av tak- og veggplafonder fra Steinel. Serien består av sensorarmaturer og slavearmaturer i tre ulike størrelser, som finnes med rund eller kvadratisk kuppel. Lysbildet blir jevnt og behagelig takket være kombinasjonen av direkte og indirekte lys. Det indirekte lyset skapes via lysriller på armaturens overside, som gir et slepelys i taket. Med et slankt design og mange innstillingsmuligheter, er R-serien det perfekte valget for trappehus og moderne kontorområder.

Armaturene i R-serien kobles sammen med hverandre via Bluetooth med mesh-teknologi, som innebærer at det ikke finnes noen begrensninger for antallet armaturer og avstanden mellom første og siste armatur i nettverket. Innstilling av armaturens funksjoner er app-basert og utføres direkte på mobil via Steinels gratis-app. I appen kan bestemme belysningsgrupper, nabosoner, grunnlys-scenarioer, skumringsverdi, rekkevidde på sensoren m.m.

Armaturene i R-serien kan kommunisere med alle Steinels armaturer som er utstyrt med Bluetooth. Connect R-serien er utstyrt med den absolutt nyeste LED-teknologien og Steinels nye adaptive sensor. Alt dette tilsammen gir et energieffektivt og fleksibelt belysningsanlegg med lave driftskostnader og minimalt med vedlikehold.

Les mer om Connect R-serien »


 

Borettslaget Etterstadskroken i Oslo, Norge

Sameiet Etterstadskroken 5 ligger i et trivelig og rolig område rett øst for Oslo sentrum. Sameiet består av én bygning med 60 leiligheter, fordelt på syv etasjer. Blokka ble tegnet av arkitektfirmaet EGGArkitekter AS, og sto ferdig i 2002.