Energieffektiv belysning i Phus Heden, Sverige

Energieffektiv belysning i Phus Heden

Energieffektiv belysning i Phus Heden

Energieffektiv belysning i P-huset Heden | Da det nye parkeringshuset Heden i Gøteborg ble bygget, ble det installert 285 stilrene led-armaturer av modell Connect 5100. Smart programmering gir energieffektiv belysning hele døgnet, uten at det går på bekostning av komforten.

– Hvor ligger parkeringshuset? Det var det første spørsmålet vår tyske kollega Klaus stilte da han kom til Heden i Gøteborg for å hjelpe til med idriftsettingen av de 285 led-armaturene av modell Connect 5100 som lyser opp garasjen.

Parkeringshuset er ikke som de tyske betongklumpene han er vant til å jobbe med. Fasaden er dekket av flott trepanel, og det elegante designet blender godt inn i bymiljøet. Bygget er på tre plan, hvorav to er under tak. Garasjen rommer totalt 750 parkerte biler.

Marcus Lundh hjälper till med programmering i appen Steinel connect
Marcus Lund hjelper til med programmering i Steinel Connect-appen

Connect 5100 – ekstra hardføre LED-armaturer

Belysningen er installert av Elkillarna i Väst og er modellen Connect 5100. Dette er en slitesterk serie som er skapt for litt tøffere og røffere miljøer som industri og parkeringshus.

– Armaturene kobles sammen via Bluetooth og mesh-teknologi, noe som innebærer at det ikke er noen begrensninger for antall armaturer og avstanden mellom første og siste armatur i gruppen, sier Marcus Lundh, produktsjef hos Karl H Ström, som også var med ved idriftsettingen.

For oss hos Vilan er det viktig at alt fungerer enkelt og friksjonsfritt for kundene våre. Derfor blir vi gjerne med ved idriftsettingen, selv om det er svært enkelt. All betjening skjer via en app som du laster ned til nettbrettet eller mobiltelefonen.

– Vi kommer ut og viser hvordan du skaper belysningsgrupper, hvordan du kan stille inn svermfunksjon og grunnlys-scenarioer, skumringsverdier og sensorens rekkevidde, forteller Marcus.

Han var med og sørget for at belysningen i p-huset nå lyser på en energieffektiv måte, uten at det reduserer trygghetsfølelsen for besøkende.

Resirkulerbart og energismart

P-huset Heden er et midlertidig bygg – skapt for å tilby beboere og gjester parkeringsplasser i maks tolv år. Deretter kan det hende at hele garasjen monteres ned og flyttes til et annet sted eller bydel. Bygget er nemlig helt demonterbart.

vy över parkeringshuset före öppning
285 LED-armaturer fra Steinel lyser opp Heden parkeringshus. Bildet er tatt rett før åpning.

– Produktene er tilpasset nettopp Heden, men mange av de prefabrikkerte elementene, som bjelkelag, søyler og bjelker, er standardmodeller og kan derfor også brukes om igjen, forteller Peter Casperson, prosjektutvikler hos Göteborgs Stads Parkering.

Resirkulerbart materiale og energismart belysning gjør bygget veldig moderne, helt i tiden når det gjelder hva både kunder og forbrukere etterspør.

LES MER
Smart belysning för garage »
Stor energibesparing med smart belysning i Globengaraget