Optimal belysning for kontorer

Belysning av kontorlokaler handler om å skape miljøer som fremmer produktivitet, velvære og energieffektivitet. For eiendomseiere er det avgjørende å forstå og implementere belysningsløsninger som møter både dagens og morgendagens behov.

Smart lysstyring for energieffektivitet

Moderne kontorbelysning må være fleksibel. Den skal kunne tilpasses individuelle behov og endrede arbeidsplassituasjoner. Fra ergonomiske skrivebordslamper til sofistikerte LED-løsninger med lysstyring, er hver aspekt av kontorbelysningen viktig. Med et fleksibelt system holder det med enkle justeringer for å sette opp nye arbeidsplasser eller ved endringer i kontoroppsettet.

Når strøm er den største kostnaden for kontorbelysning og leietakeren har krav på seg for å nå målene om karbonnøytralitet, er energieffektive løsninger ikke bare en miljømessig nødvendighet, men også en økonomisk fordel. Investeringer i energieffektive produkter betaler seg raskt og bidrar til et mer bærekraftig arbeidsmiljø.

En smart løsning for åpne områder

I åpne kontormiljøer er lysstyringen avgjørende. Et godt tilpasset styringssystem sikrer at alle får det lyset de trenger og føler seg komfortable med. Moderne systemer som justerer tenning og dimming etter innfallende dagslys og tilstedeværelse bidrar både til energisparing og lyskomfort. Det blir rett og slett hyggeligere å oppholde seg i lokalene.

SPØRSMÅL OM BELYSNING FOR KONTOR?
KONTAKT TEKNISK STØTTE

Ring 22 72 50 00

E-post: post@khs-as.no

Menneskelige aspekter ved lysstyring

I et åpent kontor er det viktig å skape et lysmiljø hvor alle føler seg komfortable, også de som jobber sent. En godt planlagt belysningsløsning forhindrer følelsen av å sitte isolert i en øy av lys, og bidrar til en følelse av trygghet og fellesskap.

Kontorlandskap

Et moderne kontorlandskap krever belysning som kan tilpasses både individuelt og gruppebasert arbeid. Her spiller individuell lysstyring en sentral rolle. Med muligheten til å justere lyset ved hver arbeidsplass, øker både fleksibilitet og energieffektivitet.

Visuell kommunikasjon og velvære

Mange tenker ikke over det, men belysningen spiller en stor rolle i måten vi kommuniserer på. Mer lys på vegger og i tak hjelper mennesker å se hverandres ansiktsuttrykk, noe som letter forståelse og samarbeid. Studier har vist at et godt belyst arbeidsmiljø bidrar til de ansattes velvære og produktivitet.

Tilstedeværelsessensor: smarte og energibesparende

Alle individuelle arbeidsplasser bør utstyres med nærværsensorer. Dette er spesielt viktig i en tid der mange ansatte tilbringer en stor del av sin arbeidstid utenfor kontoret. Sensorer sørger for at lyset kun er på når arbeidsplassen brukes, noe som reduserer energiforbruket betydelig.

Å velge riktig belysning for et kontor er en investering i både nåtiden og fremtiden. Det er en balansegang mellom å skape et produktivt og trivelig arbeidsmiljø, samtidig som man holder energikostnadene nede. For eiendomseiere som gjør dette valget, er det et skritt mot å skape en bærekraftig og vellykket arbeidsplass for morgendagens behov.

Kontakt oss

IR Micro Office DALI-2 APC

Detektering | Den nyutviklede sensoren har bevegelsesdetektering på 6 x 6 meter og tilstedeværelses-detektering på 4 x 4 meter.

Enkelt | Trådløs kommunikasjon med Bluetooth Mesh gir enkel og praktisk driftssetting. To eller flere sensorer kan kobles sammen.

Tilpasningsbar | Velg mellom automatisk tenning eller tenning med bryter. Det er også mulig med manuell overstyring og dagslysregulering.

Styring | DALI-broadcast. Armaturene trenger ikke å adresseres, alt fungerer som plug & play. Opptil 20 armaturer kan kobles sammen.

Montering | Finnes i flere utførelser – velg mellom innfelt eller utenpåliggende.

Tilstedeværelsessensor
IR Micro Office
DALI-2 APC Master, utanpåliggande

Tilstedeværelsessensor
IR Micro Office
DALI-2 APC Master, innfelt

Tilstedeværelsessensor
IR Micro Office
DALI-2 APC Master, komplett innfelt

Tilstedeværelsessensor
IR MICRO DALI-slave
WAGO WINSTA

Tilstedeværelsessensor
Control Pro IR Micro
KNX V3

Tilstedeværelsessensor
Control Pro IR Micro
DALI-2 IPD Slave

Tilstedeværelsessensor
Control Pro IR Micro
On/Off-relé 230V

kontorExperter sedan 1919

KHS representerer langvarig kompetanse og høy servicenivå med ekte trygghet og markant langsiktighet. Vi tilbyr smarte, innovative og sikre produkter av høyeste kvalitet.

Les mer om oss
kontorSUPPORT

Vi kan alt når det gjelder planlegging, belysningsberegninger og energikalkulasjoner. Du kan regne med at vi gjør alt for å hjelpe og veilede deg gjennom belysningsprosjektet, lite som stort.

Få support
kontor Holdbarhet

Vi hjelper deg å velge produkter som minimerer miljøpåvirkningen, reduserer kostnader, sparer energi og oppfyller miljømessige lover og forskrifter.

LES MER OM OSS