Optimal belysning for klasserom

Belysning av klasserom handler om å skape et inkluderende og stimulerende læringsmiljø som fremmer fokus, velvære og kreativitet. Det er på tide å omfavne en ny æra av smart belysning, der lyset blir en aktiv del av læringsprosessen.

Inkluderende læringsmiljø

Hvert klasserom er unikt, og belysningsbehovene varierer avhengig av en rekke faktorer – fra rommets størrelse til hvilken type undervisning som foregår der.

Smarte belysningsløsninger tilbyr fleksibilitet og tilpasningsdyktighet, noe som gjør dem ideelle for å møte disse varierende behovene og skape et inkluderende miljø hvor alle elever kan trives og lære effektivt.

Generelle belysningsråd

Når det gjelder å planlegge belysningen i klasserom, er det noen generelle retningslinjer å følge. Standarder som 500 lx på lese- og skriveflater er viktige for å lette synsoppgaver. Å utstyre lysrekker med sensorer for dagslysregulering øker lyskomforten samtidig som det reduserer energibruken, noe som er viktig for både budsjettet og miljøet.

SPØRSMÅL OM BELYSNING FOR klasserom?
KONTAKT TEKNISK STØTTE

Ring 22 72 50 00

E-post: post@khs-as.no

Spesialtilpasset Belysning

Forskjellige fag krever ulike typer av belysning. I klasserom for kunst og design er for eksempel fargegjengivelsen avgjørende. Her kan behovene variere markant fra et vanlig klasserom eller en sløydsal. Dette er noe som krever nøye planlegging og valg av riktige belysningsløsninger som oppfyller disse spesifikke kravene.

Innfelt belysning og lysstyring

I moderne klasserom er innfelt belysning et populært valg for å skape et mer enhetlig og estetisk tiltalende undertak. Ved å kombinere dette med smart lysstyring, kan man skape ulike lysscenarioer som støtter forskjellige typer undervisning og aktiviteter. Det gir muligheten til å skape et dynamisk og allsidig læringsmiljø.

Energieffektivitet og holdbarhet

I dag er det viktigere enn noen gang å tenke på energieffektivitet og bærekraft i alle aspekter av skoledriften. Ved å velge energieffektive belysningsløsninger og smarte lysstyringssystemer kan skoler gjøre en betydelig forskjell for både miljøet og økonomien.

Lysstyring for fremtidens klasserom

Med Steinels sensorer blir lysstyringen i klasserommene både intelligent og brukervennlig. Du får et system som gir muligheten til å skape en tilpassbar og responsiv belysningsmiljø som automatisk justerer seg etter elevenes tilstedeværelse og det omkringliggende dagslyset.

Våre belysningseksperter hjelper dere gjerne med å finne den aller beste løsningen for alle skolelokaler.

Kontakt oss

Visuell komfort og læring

En velplanlagt belysningsdesign i klasserommet tar hensyn til visuell komfort og ergonomi. Det er viktig at lyset er jevnt fordelt og ikke skaper blendende lys, noe som kan være forstyrrende og trettende for elevene. Korrekt belysning kan også forbedre konsentrasjonen og fremme læringen.

Vi tilbyr styring og belysningsløsninger for alle skolemiljøer – fra klasserom, korridorer og toaletter til møterom, kantiner og gymsaler.

Storselgeren for skoler og klasserom er Dali Plus. En utrolig fleksibel sensor som passer til praktisk talt alle prosjekter.

Tilstedeværelsessensor DALI Plus, innfelt
Helautomatisk
WAGO WINSTA

Tilstedeværelsessensor DALI Plus, Innfelt
1 DALI
WAGO WINSTA

Tilstedeværelsessensor DALI Plus, Innfelt
2 DALI
WAGO WINSTA

Tilstedeværelsessensor DALI Plus, Innfelt
1 DALI+1 PF
WAGO WINSTA

Tilstedeværelsessensor DALI Plus, Innfelt
3 DALI+1 PF
WAGO WINSTA

Tilstedeværelsessensor
DALI Plus
utenpåliggende

Tilstedeværelsessensor
DALI Plus
Innfelt

kontorExperter sedan 1919

KHS representerer langvarig kompetanse og høy servicenivå med ekte trygghet og markant langsiktighet. Vi tilbyr smarte, innovative og sikre produkter av høyeste kvalitet.

Les mer om oss
kontorSUPPORT

Vi kan alt når det gjelder planlegging, belysningsberegninger og energikalkulasjoner. Du kan regne med at vi gjør alt for å hjelpe og veilede deg gjennom belysningsprosjektet, lite som stort.

Få support
kontor Holdbarhet

Vi hjelper deg å velge produkter som minimerer miljøpåvirkningen, reduserer kostnader, sparer energi og oppfyller miljømessige lover og forskrifter.

Les mer om oss